Nyheter

SpaceX lanserer sine første testsatellitter for å få Internett til milliarder rundt om i verden

Bilde: Joe Skipper | Reuters

Hvis vi trodde det ikke kunne bli verre – tenk igjen! Å finne områder uten elektromagnetisk stråling vil bli stadig vanskeligere for det økende antall mennesker som er berørt.

Om du synes at dagens trådløse landbaserte telekommunikasjon var plagsomt, vil det ikke bli bedre når satellittene om noen år dekker verden med radiofrekvente elektromagnetiske felt. Romindustrien anslås å ekspandere raskt de neste tre tiårene, med satellitt-internett-sektoren forventet å vokse med en eksponensiell rate.

SpaceX (Elon Musks romvirksomhet) lanserte sine to første test Starlink satellitter i februar 2018. Det forventes at SpaceX vil ha 4,425 bredbåndsatellitter i bane rundt jorden allerede i 2019, som gir 5G-type service til milliarder av mennesker, ytterligere 7,518 satellitter planlegges satt i drift for å dekke hver avkrok på kloden med radiosignaler. SpaceX starter med å lansere lave jordbane-satellitter i 2019, mens systemet blir satt i drift når minst 800 satellitter er distribuert. Starlink vil dekke jordkloden med et teppe av elektromagnetisk stråling, for å gi direkte høyhastighetsinternett til verdens befolkning.

SpaceX konkurrerer mot eksisterende bakkebaserte systemer og satellittsystemer planlagt av Japans Softbank, Boeing, DirecTV, Dish Network, Iridium og Telesat, selv hevder SpaceX å kunne tilby hastigheter betydelig raskere enn konkurrentene.

Kostnaden er stor, slik at de første målene blir foreslått for markedene som er mest i stand til å betale. Forsøk har blitt gjort for å etablere satellittsystemer for å dekke Afrika og andre utviklingsområder tidligere, inkludert de av Facebook og Microsoft, men så langt var disse forsøkene mislykket og svært dyre.

https://www.cnbc.com/2018/02/17/spacex-testing-its-own-satellite-broadband-internet-network.html