Nyheter

Hverdagsplagene kan skyldes elektromagnetiske felt

Hverdagsplagene kan skyldes elektromagnetiske felt

Min kjære fikk for første gang på flere år faktisk hvilt seg i natt, forteller Jorun Bakken. Uten at hun selv har vært utsatt for plager, har det vært spesielt å se hvor stor effekt et stålebeskyttet soverom har hatt på mannen hennes.

Hodepine og trykk i brystet har lenge vært plager for Bakkens mann. Det tok mye tid, og litt frem og tilbake, før de forstod at elektromagnetiske felt (EMF) faktisk kunne være skyld i plagene. – I god dialog med EMF Consult gjennomførte de sanering av elektromagnetiske felt i deres bolig. Etter at soverommet ble tilrettelagt ble det raskt bedring. – Første natten lå han våken og bare kjente på hvor godt det var å føle seg helt fin i kroppen.

Å se den raske effekten av tiltakene var oppsiktsvekkende for dem begge. Det var ingen tvil om at det fungerte – En skikkelig WOW-opplevelse sier Bakken. Hendelsen har helt klart åpnet øynene for paret. De ønsker nå å være mer føre-var og vurderer å også beskytte sine 5 små barn.

Vanlige symptomer

Det er mange tilfeller som dette, hvor plagene fra elektromagnetisk felt fysisk går ut over helse og hverdagslivet. Mange tenker ikke over at plagene kan skyldes følsomhet for elektromagnetisk felt og ender ofte opp med å skylde på stress og travle dager. Hodepine, hudproblemer, utmattelse, søvnforstyrrelser eller nedsatt immunforsvar kan alle skyldes el-overfølsomhet.

Hvordan overfølsomheten oppstår varierer fra person til person. Mange opplever å bli akutt el-overfølsom etter lange samtaler i trådløse telefoner eller etter intenst arbeid foran PC-en. Andre har fått økende plager etter langtidsopphold i nærheten av en høyspentlinje, mobilmast, transformator, varmekabler, smartmåler eller klokkeradio på nattbordet.

Nesten alle er eksponert for EMF

I dag kan man dra til de mest fjerntliggende steder og fortsatt ha forbindelse på mobiltelefonen. Selv om det på mange måter er positivt, betyr det også at nesten alle er mer eller mindre kontinuerlig utsatt for EMF-eksponering. For oss som bor i den industrielle verden er helt klart belastningen og risikoen større, fordi det i tillegg til EMF er flere andre stressfaktorer som spiller inn.

Er du storforbruker av mobiltelefon eller WiFi, bor i områder der det er høy elektromagnetisk forurensing fra radar, kraftledninger eller transformatorstasjoner, er du ekstra utsatt.

Stille krig

Det har over lengre tid pågått en stille krig mellom forskningsmiljøer og næringen om hvor mye stråling mennesker egentlig tåler. Myndighetene mener at det ikke er helseskadelig å utsettes for stråling på dagens nivåer, men likevel merker flere bedringer av å ta avstand og hensyn til EMF stråling.

Det er tydelig at vi i den industrielle verden vil bli utsatt for mer og mer elektromagnetisk stråling fremover. 5G, «tingenes internett», selvkjørende biler og smarthus-produkter vil innhylle oss i en «elektrotåke» som det vil bli vanskelig å unngå. – Så.. det er kanskje på tide at vi kommer til enighet om hvor mye vi egentlig tåler, og begynner å være mer føre-var.