Skjermingstoffer mister noe av sin dempende effekt under vask. Ettersom det er fortsatt betydelig feilinformasjon om dette, publiserer vi her vår niende vasketest (august 2016).

Vi har vasket alle kjente stoffer på markedet 50 ganger ved 30°C. Testen er gjennomført på to vaskemaskiner parallelt (Bosch og Samsung) og vi presenterer gjennomsnitt av resultatene. Vi brukte vår spesielle vaskemiddel TEXCARE.

Målemetode

Vi satset på standard ASTM D4935-10. Denne metoden gir en radiell måling (i alle polarisasjonsretninger) som er mest nær virkeligheten! I tillegg kan det frekvensområdet fra 30 MHz til 18 GHz bli målt i et enkelt trinn med to koaksiale TEM målehoder. Den oransje linjen står for demping før vask. Tallene til venstre angir dempningen i dB ved 1 GHz. Hver ytterligere bar står for 10 vaskesykluser.

Resultat ved 30 ° C

Konklusjon

De gode vaskeresultatene for alle våre tekstiler ved 30°C er knyttet til det faktum at vi har fjernet alle ustabile stoffer fra vårt produktspekter gjennom årene. Resultatene for konkurrerende stoffer (ikke i diagrammet) er dels mye verre. For 60°C vasketemperatur har vi 3 stoffer i vårt sortiment: Steel-Twin, Steel-Gray og Silver-Silk.

Vasketips

Vaskemiddel: I tidligere vasketester vi testet forskjellige typer vaskemidler (billig, økologiske, væske, pulver, etc.). På grunn av disse vaskemiddeltestene anbefaler vi nå kun vårt eget vaskemiddel TEXCARE, som er det eneste som best bevarer alle stoffer!

Vaskeprogram: De fleste skjermingsstoff vaskes på finvask og 30°C. Enkelte stoffer kan vaskes på 60°C, se over.

Tørking: Den beste måten er å bare henge opp vask for lufttørking. Høye temperaturer i en tørketrommel vil ødelegge tekstiler. Hvis du velger å bruke en tørketrommel, må du holde temperaturen lav.

Stryking: Det vil være best å ikke stryke stoffene. Hvis du må stryke stoffet, som f.eks for Naturell som kan lett rynke en del, sett alltid strykejernet på lav temperatur, ved en grad, med mindre damp.