Kjøp- og returbetingelser | EMF Consult

Før du kommer til den obligatoriske «lille skriften», ønsker vi å påpeke den «store skriften»:

«Et av våre viktigste mål er kundetilfredshet. Hvis det er noe som ikke oppfyller dine forventninger, ta direkte kontakt med oss.

Vi vil definitivt gjøre det vi kan for å finne en tilfredsstillende løsning!»


Betalingsmetoder

Ved kjøp av varer via vår nettbutikk må du betale med PayPal. PayPal er en meget sikker betalingsmåte og i tillegg er det gratis å handle og betale med PayPal i Norge. Dersom du ikke har en PayPal konto kan du ved utsjekk velge å registrere deg hos PayPal og opprette en slik betalingskonto.

Alternativt kan du betale for varene i form av Postoppkrav. Da må du skrive ut din bestilling og sende den til oss via post eller e-post (Husk: å skrive inn ditt navn, telefonnummer og din leverings adresse i e-posten).

Du kan selvfølgelig også bare ringe oss eller sende en e-post til info@emf-consult.no med din bestilling dersom du synes det er lettere. – Dersom du bestiller via e-post eller telefon vil varene bli sendt i Postoppkrav.


Fraktmetoder

EMF Consult bruker Posten og Bring for å frakte varer til våre privat- og bedriftskunder i Norge eller utlandet.

Husk å bruke korrekt adresse og postnummer på leveringsadressen din slik at vi kan sikre en raskest mulig levering av pakken. Transporttid er avhengig av mottakers lokasjon, for forsendelser til adresser i Norge er leveringstiden 1-3 virkedager.


Fraktkostnader

EMF Consult belaster en pris for håndtering og frakt av varer. Før du sjekker ut din bestilling vil en fraktkostnad legges til prisen for varen(e). Prisen for frakt avhenger vekten på varene. For små forsendelser sender vi med A-post uten sporing og for større forsendelser bruker vi Norgespakke eller Servicepakke med sporing og forsikring.

Den oppgitte fraktkostnaden er kun gyldig for PayPal kunder. Bestilles pakken via telefon eller e-post vil pakken sendes som post-oppkrav og belastes i henhold til Postens gjeldende. Til utland kan også andre speditører som UPS eller DHL komme i tillegg. – Det er ingen skjulte kostnader når du handler hos oss.


Angrefrist

Hvis du angrer på et kjøp hos oss, er det angrerettloven som gjelder. Vi ønsker at håndteringen skal være så enkel som mulig for begge parter. Ved angret kjøp har selger og kjøper noen forpliktelser som må følges innenfor angrerettlovens bestemmelser. Vi sender ut informasjon til alle våre privatkunder rundt angrerettloven og angrerettskjema ved hvert kjøp som foretas hos oss.

Vi anbefaler å vise god omsorg for varen og originalemballasjen hvis man ønsker å returnere varen trygt og sikkert tilbake. Dersom varen er tatt i bruk, som din egen, kan ikke angreretten gjøres gjeldende. Angreretten gjelder ikke for varer som er fremstilt etter forbrukerens spesifikasjoner (tilpasset og kuttet etter kundens ønske).

Under finner du noen viktige utdrag fra angrerettloven:

 • Angreretten betinger at melding er gitt selger innen 14 dager etter at leveransen er mottatt. (jf. Angrerettloven § 11)
 • Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet.(jf Angrerettloven § 6, punkt e)
 • Angreretten gjelder ikke dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side. (jf. Angrerettloven § 12, punkt a)
 • Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).
 • Selger plikter å tilbakebetale det forbrukeren har betalt inkludert frakt, innen 14 dager fra varen er mottatt selger (jf. § 15, 5. ledd).

Aktiv handling
Det forplikter en aktiv handling* fra deg på en slik måte at det ikke er noen tvil om at du benytter deg av din angrerett. Med en aktiv handling kan vi behandle saken på en rask og effektiv måte for begge parter, iht. angrerettloven (* ref. 14 dagers fristen nevnt i angrerettloven § 11).

Hvordan angrer jeg før ordren er pakket / sendt fra vårt lager?
Slett ordren selv ved å ringe EMF Consult eller send oss en e-post og be om at ordren slettes. Dersom en av disse instanser bekrefter at ordren er slettet har du angret. For din egen del kan det være lurt å beholde kopi av e-post og informasjon om hvem du har pratet med i forbindelse med at du angret i minst 14 dager.

Hvordan angrer jeg før ordren er hentet på utleveringsstedet?
Ring EMF Consult eller send oss en e-post og be om angrerett. Du vil motta en mail som bekrefter at ordren er innenfor kriteriene for angrerett. Du behøver ikke å foreta deg noe mot utleveringsstedet. Når ordren kommer tilbake til oss vil den bli kreditert i sin helhet. Du vil noen dager senere motta en faktura for porto en vei (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).

Hvordan angrer jeg etter ordren er hentet?
Ring EMF Consult eller send oss en e-post og søk om angrerett. Du vil motta en mail som bekrefter at ordren er innenfor kriteriene for angrerett. Skriv ut bekreftelsen og legg den sammen med varen(e) og returner snarest mulig via ett Postkontor*. Ditt tilgodehavende av kjøpet vil bli kreditert og tilbakeført alt etter hvilken betalingsmåte** som er benyttet.

* Postkontor Du betaler kun returporto. Det oppfordres til at Angrerettvarene sendes som registrert pakkepost slik at du kan følge pakken på Posten sine sider slik at du har full oversikt over hvor forsendelsen befinner seg i postens system frem til den ankommer oss.

** Betalingsmåte

Postoppkrav → Overføres til ønsket bankkontonr.
PayPal → Tilbakeføres til kontokortholders konto.

Passiv handling
Dersom du ikke henter ordren og forholder deg ellers helt passiv, vil dette ikke gi oss noen indikasjoner om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven § 11 og § 13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Når ordren kommer tilbake som uavhentet vil den bli kreditert i sin helhet og varene lagt tilbake på lager. Vi vil sende egen faktura pålydende porto to veier, pluss uavhentet gebyr pålydende kr. 250, for å dekke våre håndteringskostnader.


Ny leveringstid

Det er mange eksterne faktorer som påvirker vår lagersituasjon og leveringsdyktighet. Vi er nesten aldri de eneste i Norge som ikke kan levere et utvalg produkter på et gitt tidspunkt. Sjekk alltid leveringsdyktigheten til våre konkurrenter før du bestiller hos dem og avbestiller hos oss.

Dersom leveringsdatoen er forskjøvet til ny dato eller i verste tilfelle har ukjent leveringsdato bør du vurdere følgende:Sjekk leveringsdato hos våre konkurrenter

 • Be om del-levering slik at du får de varene du virkelig trenger og avvent restordre.
 • Slette varen(e) som har fremskyndet eller ukjent leveringsdato, ved å kontakte oss via telefon eller e-post.
 • Slette hele ordren, ved å kontakte oss via telefon eller e-post.

Vennligst ikke forhold deg passiv dersom du har kjøpt varen et annet sted i mellomtiden, dette koster både deg og oss penger (se Informasjon om angrefrist for mer info.


Mangler eller feil på levering

Vare som mangler i forsendelsen
Hvis du mangler en eller flere varer i forhold til ordre-/leveringsbekreftelsen og dette ikke skyldes at du har restordre liggende hos oss, har vi egne rutiner for å håndtere dette så enkelt som mulig.

Ring EMF Consult eller send oss en e-post. Denne eposten må inneholde følgende informasjon:

 • Ditt navn
 • Dato for kjøp
 • Varenummer på varen som mangler

EMF Consult vil deretter jobbe med å finne ut hva som har skjedd og rett opp eventuelle feil.

Mottatt feil vare

Har du mottatt en annen vare enn det som er spesifisert på ordre-/leveringsbekreftelsen skal du gjøre følgende:

Ring EMF Consult eller send oss en e-post. Denne eposten må inneholde følgende informasjon:

 • Ditt navn
 • Dato for kjøp
 • En beskrivelse av hva som er feil

EMF Consult vil deretter rett opp eventuelle feil og sørge for at du får rett vare.


Support og retur

Det er viktig for oss at du føler deg vel ivaretatt også etter at du har gjort en handel. Dersom du skulle være uheldig å motta en vare som ikke fungerer som den skal, er et vårt mål å behandle din retur så effektivt og raskt som mulig.

De fleste av de returene vi mottar kunne vært avverget dersom små sjekker hadde vært gjort før varen ble sendt inn til oss. Så dersom du hjelper oss ved å kontrollere noen få ting før du søker om retur, er sjansen stor for at du hjelper deg selv!

Før du returnerer en vare ber vi deg derfor om å ta kontakt med oss via telefon eller e-post. Dersom du henvender deg til oss vil sjansen øke drastisk for at vi kan løse din retursak allerede før du sender den inn til oss.

Dersom du ved hjelp av vår assistanse ikke klare å løse problemet, går du videre til retur og reklamasjon.


Retur og reklamasjon

Dersom produktet ditt ikke fungerer tilfredsstillende, eller du har fått beskjed om å returnere varen til oss, gjør du som følger:

 • Dersom du mener dette er en garanti/reklamasjons sak skriv: RETUR INNENFOR GARANTI/REKLAMASJON.
 • Skriv ned årsak til retur og eventuell feilbeskrivelsen på en lapp som legges sammen med varen som returneres.
 • Skriv tydelig om du ønsker varen reparert, byttet med ny eller om du ønsker å heve kjøpet.
 • Dersom du ønsker kjøpet hevet, skriv inn bankkonto nr. ditt.
 • Referer gjerne til e-post kommunikasjon dersom du har vært i kontakt med oss pr. e-post ang. denne saken/returen.
 • Skriv tydelig RETURADRESSE.
 • Sjekk at adressen din er riktig.
 • Send pakken til: EMF CONSULT, BAKKEVEIEN 5C, 3055 KROKSTADELVA
 • Kjøper betaler porto for retur og EMF Consult dekker eventuelle kostnader med å sende pakken tilbake til kjøper.

Du vil i løpet av en til to arbeidsdager etter mottak av retur motta en e-post med et referansenummer som brukes for videre henvendelser.

Oppsummert:

 • Emballer varen forsvarlig (helst i originalforpakning) sammen med alt medfølgende tilbehør.
 • Send tilbake i originalemballasje/godt pakket inn, og med betalt frakt inn til oss.
 • Pakken må ikke sendes mot postoppkrav.
 • Hvis en vare blir funnet i orden etter feilbeskrivelsen som var gitt med varen, blir du belastet med kr 200,- i testgebyr.
 • Husk å fylle ut fullstendig feilbeskrivelse, samt ordre/kundenavn som varen(e) er kjøpt på.
 • Vi ber også om at konto nr. sendes med forsendelsen slik at ev. refundering av penger kan skje så raskt som mulig.

NB! HUSK AT MÅLEINSTRUMENTER ER SENSITIVE I FORHOLD TIL ELEKTROSTATISKE UTLADNINGER, DE MÅ VÆRE PAKKET I ANTISTATISK EMBALLASJE VED INNSENDING FOR AT GARANTIEN SKAL VÆRE GYLDIG!

Ved andre returforespørsler ta kontakt med oss på telefon eller e-post.


Reklamasjon – Forbrukerkjøpsloven av 21. Juni Nr. 34 2002

Hvis det oppdages en feil eller mangel må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget, eller burde oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Fristen for å reklamere er allikevel ikke kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen. Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. En mangel som viser seg innen seks måneder etter at forbrukeren overtok tingen (normalt leveringstidspunktet) skal formodes å ha eksistert ved risikoens overgang.

Melding om feil og mangler ved produktene kan overbringes oss muntlig eller skriftlig. Av bevishensyn anbefaler vi at reklamasjonen sendes oss skriftlig primært ved å søke retur på vår web. Support og retur

Bekreftelse (RMA nummer) på mottak av reklamasjonshenvendelsen vil komme på mail til den mailadressen som kunden har registrert på sin «Min side». I bekreftelsen vil det også bli informert om det kreves spesielle vilkår / håndtering fra kjøper side ifm. retursending av tingen. (F.eks. antistatisk beskyttelse Support og retur eller retur direkte til produsent Support og retur)

Dersom det foreligger en mangel ved tingen og forbrukeren har reklamert innen de nevnte fristene kan forbrukeren gjøre gjeldende følgende mangelsbeføyelser:

 • Holde kjøpesummen tilbake
 • Under visse forutsetninger velge mellom retting eller omlevering
 • Kreve heving dersom mangelen ikke er uvesentlig (forutsetning at varen er i samme stand og mengde, § 51) (* Hvis kriteriene for heving av kjøpet er i henhold til reklamasjonsreglene i Forbrukerkjøpsloven, skal avtalt beløp og eventuelle frakter refunderes innen 14 dager fra varen er registrert mottatt oss)
 • Kreve erstatning

Hvis selgerens retting eller omlevering vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke blir avskåret fra å bruke tingen ( vi tolker dette løper fra tingen er kvittert inn til komplett.no ) har forbrukeren under visse forutsetninger rett til å kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning. Som hovedregel har selgeren ikke krav på å foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel.

Dersom det ikke foreligger en mangel, kan selgeren bare kreve betaling for undersøkelser som har vært nødvendige for å avgjøre om det foreligger en mangel, og betaling for reparasjon av tingen, dersom selgeren har gjort forbrukeren uttrykkelig oppmerksom på at han eller hun selv må dekke slike kostnader, § 30.


Informasjon om Norsk lovgivning rundt elektrisk og elektronisk avfall

Elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall) inneholder komponenter som kan være skadelige for miljøet. EE-avfall innholder også mye metall, som det er viktig å gjenvinne. Det er derfor viktig at forbruker leverer kassert EE-avfall tilbake til en forhandler eller en kommunal mottaksstasjon, slik at miljøgiftene i produktene behandles på riktig vis og resten av produktet gjenvinnes.

EMF Consult er både importør og forhandler av elektriske og elektroniske produkter, og har derfor forpliktelser etter forskriften både i forhold til produsentansvaret (som importør) og som forhandler.

EMF Consults ansvar som importør i forhold til Avfallsforskriftens Kapittel 1.

Kasserte rlektriske og elektroniske produkter
Som en importør av elektriske og elektroniske produkter er EMF Consult med og finansierer en ordning for innsamling, sortering, ombruk, gjenvinning, disponering og annen behandling av EE-avfall gjennom medlemskap i et kollektivt returselskap som er godkjent av Klima- og forurensningsdirektoratet.EMF Consult løser sine forpliktelser gjennom å være med i Elsirk sitt retursystem for EE-avfall.

EMF Consult søker også i alt sitt salgs- og informasjonsmateriell å informere om at EE-avfall ikke skal kastes sammen med annet avfall.

EMF Consults ansvar som forhandler i forhold til Avfallsforskriftens Kapittel 1.

Kasserte elektriske og elektroniske produkter
EMF Consult tar i mot EE-avfall som er husholdningsavfall vederlagsfritt. EMF Consult tar også imot EE-avfall som er næringsavfall vederlagsfritt ved nykjøp av tilsvarende mengde EE-produkter.

Mottaksplikten er begrenset til tilsvarende produkter som EMF Consult omsetter eller tidligere har omsatt, men er ikke begrenset til merke eller fabrikat. Med tilsvarende produkter menes produkter som tilhører samme produktspekter og har samme funksjon som de som selges på innleveringstidspunktet. Mottaksplikten gjelder uavhengig av salgsvolum eller salgsperiode, og i ett år etter at siste tilsvarende EE-produkt er solgt.

Forskriften presiserer at når EE-produkter omsettes og/eller leveres utenfor butikklokale som ved netthandel, skal EMF Consult etter norsk lovgivning etablere et effektivt system for forsendelse og mottak av tilsvarende mengder EE-avfall. EMF Consult benytter seg av Elsirk sine mottaksanlegg i hele landet. Du kan også levere EE-avfall til EMF Consult direkte vederlagsfritt.

EMF Consult sørger for at EE-avfallet som leveres inn direkte ikke innebære fare for forurensning eller skade på mennesker eller dyr. Muligheten for ombruk, gjenvinning og utsortering av komponenter i EE-avfallet blir heller ikke redusert.

asdfEMF Consult sørger for å levere alt mottatt EE-avfall til Elsirk. Elsirk sørger for miljøsanering og gjenvinning av alt EE-avfall som samles inn i hele Norge. Over 90 prosent av alt EE-avfall samlet inn gjenvinnes – altså brukes på nytt. For mer informasjon om Elsirk se www.elsirk.no. Lenke til Avfallsforskriften som regulerer forpliktelsene EMF Consult har finner du her; Avfallsforskriften. WEEE Directive som er den europeiske lovgivningen om kassert elektronikk finner du her; WEEE Direktivet.

Alt som har/trenger et batteri eller en stikk-kontakt for å fungere, skal når det kasseres, leveres inn til miljøsanering og gjenvinning.


Produkt garanti og oppgradering

Kundetilfredshet er en av våre viktigste mål,

Derfor leveres selvfølgelig alle våre produkter med lovbestemt to års full garanti. Men selvfølgelig også etter utløpet av garantiperioden, vil vi likevel stå oppreist for kvaliteten på våre produkter. Trenger du hjelp etter utløpet av garantiperioden – er vi der for å hjelpe med å finne en god løsning for deg som kunde.

Det «offisielle oppgraderings-løftet» (Gjelder KUN for Gigahertz Solutions måleinstrumentene):

Ved kjøp av et dyrere måleinstrument innenfor samme produktkategori, kan du returnere den gamle enheten, og du vil kun bli belastet tilsvarende prisforskjellen pluss et fratrekk for bruk og avskrivninger beregnet etter alder på den returnerte enheten. Dette oppgraderings-løfte gjelder for alle lav- og høyfrekvens analyseutstyr opptil to år etter kjøp forutsatt at utstyret leveres tilbake i orginal embalasje og uten tegn på slitasje eller skade.

Fratrekket som belastes, i tillegg til prisforskjellen mellom nytt og innlevert instrument, ved innlevering av brukt instrument er gradert som følger:

 Dersom det returnerte enheten er:

 • Mindre enn et halvt år gammel: kr. 400,00 inkl. 25% moms.
 • Mindre enn ett år gammel: kr. 800,00 inkl. 25% moms.
 • Mindre enn to år: kr. 1.600,00 inkl. 25% moms.

For å gjøre et poeng av den lille-skriften:

 • Den nye enheten må omfatte minst frekvensområdet av enheten som skal returneres.
 • Tilbehør (filtre, sonder, etc.) kan ikke oppgraderes.


Ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål som ikke besvares på denne informasjons siden!

Vennlig hilsen
EMF Consult